Armako je osnovan 1998. sa sjedištem u Prnjavoru, Bosna i Hercegovina. Osnovna djelatnost firme, kada je osnovana, bila je trgovina željezom i proizvodima od čelika za građevinarstvo.

Na tržištu je, kako se pokazalo u trenutku ekspanzije građevinske industrije, postojao deficit proizvoda od željeza i čelika, tako da je menadžment firme donio odluku o programskoj reorganizaciji i pokretanju proizvodnje. Fabrika za proizvodnju armaturnih mreža, rebrastih i glatkih šipki, uzengija i drugih proizvoda od željeza, puštena je u rad početkom 2002.

Fabrika se nalazi u Prnjavoru, na adresi Banjalučka 21, uz magistralni put Banjaluka – Prnjavor, na parceli od 20.000 m2 sa preko 2.000 m2 proizvodnog prostor, u kom se nalazi oprema renomiranih svjetskih firmi, kao što su Teurema, Clifford, MEP, Wafios, Vitari, EVG, i tako dalje.  Kapacitet za proizvodnju armaturnih mreža je 35.000 tona godišnje.

Armako je 2009. godine uspostavio sistem fabričke proizvodne kontrole i sistem upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine na osnovu čega je dobijen sertifikat mađarskog instituta EMI o ispunjavanju evropskog standarda EN 10080:2005 za proizvodnju armaturnih mreža.

Fabrička proizvodna kontrola podrazumjeva konstantnu unutrašnju kontrolu proizvodnje kako bi se omogućila usklađenost svih proizvoda sa zahtjevanim tehničkim specifikacijama. Kontrola kvaliteta proizvoda obavlja se u fabričkoj laboratoriji ispitivanjem mehaničkih karakteristika toplo valjane žice, orebrene žice i armaturnih mreža.

Sistem upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine predstavlja jezgro svih organizacionih struktura. Razvijen je i primjenjen u cilju postizanja kontinuirane sposobnosti da isporuči usaglašen proizvod i uslugu, u ugovorenim rokovima, uz poštovanje zahtjeva zaštite životne sredine.

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 238 user reviews.